Nørd på eventyr i Zambia

Her på siden kan du se filmene med Store Nørd fra DR, der rejser rundt på nye eventyr i Zambia. Store Nørd hedder i virkeligheden Peter, og han elsker at rejse. Hans livret er fisk, og han elsker alt, hvad der har med vand og hav at gøre.

Noerd sammen med holdet bag2

Der skal et helt lille hold afsted for at lave en god
Nørd-film. Her er Peter med nogle fra filmholdet
i Zambia. Foto: Peter Skødt Knudsen.

Store Nørd hedder faktisk Peter Skødt Knudsen. Nu er det femte gang, at han er rejst afsted for at opleve nogle af verdens u-lande og se, hvordan folk lever der. I de lande er de fleste mennesker meget fattige. Men lige som hos os er mange af dem også venlige og sjove og kan nogle ting, man kan lære noget af. Peter finder altid nye venner og kaster sig ud i spændende oplevelser.

Peter laver altid film fra sine rejser, som du kan se i tv. I år har han lavet fire spændende film fra rejsen til Zambia nede i det sydlige Afrika. Du kan se dem på DR Ultra – eller ved at klikke på filmene nederst på denne side.

Seje drenge og masser af vilde dyr

Noerd Med Frisbee Sammen Med Hyrdedrenge

Nørd sammen med Lincoln og hans venner, der er
hyrder og passer køerne hver dag. Foto: Thomas Skov, DR.

I Zambia møder Peter en masse vilde dyr, for dernede går der både elefanter, løver, aber, zebraer, leoparder og mange andre dyr rundt ude i det fri.

Han møder også nogle seje drenge, som går rundt helt alene ude i bushen og passer kvæg. Det gør de hver eneste dag fra solen står op, til solen går ned. Og derfor kommer de slet ikke i skole. Men de er rigtig dygtige til at skyde med slangebøsse og mange andre ting.

Hjælp – en varan i lokummet!

Der sker altid noget sjovt, når Nørd rejser. I Zambia skete der også noget lidt ulækkert. En aften boede Peter lige uden for den store nationalpark South Luangwa. En nationalpark er et stort område, hvor de vilde dyr får lov at leve i fred.

Noerd Med Varan

Peter måtte stikke hånden langt ned i toilettet
for at fange varanen. Foto: Thomas Skov, DR.

Pludselig opdager en af fotograferne, der er med til at lave Nørd-filmene, at der kravler en lang varan på væggen lige uden for hytten. Den skal Peter selvfølgelig fange. Men varanen slipper fra ham og flygter ned i toilettet, hvor den dykker ned i vandet og forsvinder.

Så må Peter stikke sin hånd langt ned i toilettet for at fange den. Derfor mente Peter, at det nok var en lokums-varan!

Peters Blå Bog

Her kan du se, hvad Peter ellers godt kan lide at lave, når han er ikke er på Nørd-rejse. Peter er rigtig god til at dykke, så det bruger han en hel masse tid på.

Min livret:
Hjemmefanget fisk, taskekrabber og tang, der er lavet på bål ved stranden på en stjerneklar sommeraften.

Min yndlingsfilm:
”Le Grand Bleu” (handler om fridykkere).

Min fritid:
Jeg elsker at tage på undervands-eventyr i al slags vand. Både i søer, åer, fjorde og langt ude i havet og både i Danmark, Norge og resten af verden. Jeg elsker at kommer ned under overfladen og være i en helt anden verden. Vidste du, at man kan snorkle med blæksprutter ved Aarhus havn?

Det drømmer jeg om at se:
Flere fisk i Danmark! Jeg håber, at vi en dag igen vil få tunfisk i vores farvande. Tun har været overfisket i mange år, og de forsvandt helt fra havet omkring Danmark i 1950’erne. Men før det har man kunnet fange blåfinnet tun på flere hundrede kilo her hos os! Prøv lige at forestille dig, hvor fedt det ville være at svømme sammen med sådan nogle krabater.

Min farligste oplevelse:
Da jeg filmede en lang og vist nok meget giftig slange alene om natten på Ny Guinea. Den hedder ”white snake” ("uhla puti" på indonesisk). Jeg troede slangen var på vej væk i en busk, men i stedet var den drejet rundt, og nu var den pludselig på vej hen til min hånd, mens jeg stod med kameraet 20 cm fra dens hale …!

Se 4 film: Nørd på eventyr i Zambia

Med børn på arbejde

 

På udkig efter leoparder

 

I Lusakas slumkvarterer

 

Livet langs Zambezifloden